Hyviä ja luotettavia linkkejä lääke- ja terveysasioihin

Alta löydät erilaisia linkkejä liittyen lääke- ja terveysasioihin.

THL

Täältä löytyy yleistä tietoa koronasta ja erityisesti suomen tilanteesta.

WHO

Täältä löytyy yleistä tietoa koronasta ja maailman tilanteesta. Huom. sivu on englanniksi.

Kanta

Kanta-palvelujen kautta tietojasi käsitellään luotettavasti ja turvallisesti terveydenhuollossa. Omakannasta näet omat terveystiedot ja reseptit.

Maisa

Maisa on sähköinen palvelu, joka mahdollistaa pääsyn omiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietoihin. Lisäksi se mahdollistaa muun muassa turvallisen viestinvaihdon sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden kanssa kiireettömissä asioissa.

Maisa on käytössä Helsingin, Kauniaisten, Keravan, Vantaan sekä HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan palveluissa.

Suomi.fi

Suomi.fi sivustolla voit tehdä sähköisiä puolesta-asioimisvaltuutuksia. Tällöin apteekissa voi asioida omalla kuvallisella henkilökortilla valtuutuksen antaneen puolesta.

Lääkehakupalvelu

Palvelu on ilmainen tiedonhakupalvelu, jossa Käyttäjän on mahdollista selvittää lääkkeiden saatavuus Palveluun kuuluvissa apteekeissa.

Palvelun kautta saatavissa olevat tiedot päivitetään järjestelmään säännöllisesti. Tietojen päivittymisessä voi kuitenkin olla jonkin verran viiveitä. Mikäli Käyttäjä haluaa varmistua siitä, että hänen etsimänsä tuote on varmuudella saatavilla tietyssä apteekissa, suositellaan Käyttäjää olemaan yhteydessä kyseiseen apteekkiin esimerkiksi puhelimitse.

Fimea

Kansalaisen lääketieto-sivuille on koottu keskeisiä lääkkeiden turvalliseen ja oikeaan käyttöön liittyviä ohjeita ja taustatietoa. Lisäksi sivuilla on tietoa muun muassa erilaisten ryhmien, kuten lasten ja iäkkäiden lääkehoidon erityispiirteistä sekä lääkinnällisistä laitteista.

Kela

Kelan sivuilta löydät tietoa muunmuassa lääkkeiden korvattavuuksista.

Terveyskylä

Terveyskylä tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille.​​​​ Julkisen palvelun sisällön ovat tuottaneet erikoissairaanhoidon asiantuntijat yhdessä potilaiden kanssa​.

Terveyskirjasto

Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen suomalaisen ulottuville. Terveyskirjastossa on yli 10 000 asiantuntijoiden laatimaa artikkelia.

Käypähoito

Käypähoito-suositukset ovat riippumattomia, tutkimusnäyttöön perustuvia kansallisia hoitosuosituksia

Potilasversioissa on esitetty tiiviissä muodossa Käypä hoito -suosituksen keskeinen sisältö yleiskielellä potilaan näkökulmasta.

Myrkytystietokeskus

Tietoa myrkyllisistä aineista ja myrkytyksistä

Rokote.fi

Yleistä tietoa rokotteista sekä rokotteilla estettävistä taudeista